le liste.

Jag älskar min lillasyster. Jag älskar hela min familj. Jag älskar min lynnige katt och alla andra katter. Jag älskar min bästa vän i hela världen. Jag älskar alla mina vänner. Jag älskar min glittriga penna med dödskallar på. För bläcket till nattboksinlägg, kalendernoteringar och telefon-nummer. Jag älskar alla mina hattar och huvudbonader. Jag älskar mina kläder. Inte varje plagg, men som en helhet.
Jag älskar alla mina olästa böcker. Och ett fåtal lästa. Jag älskar orkidéerna i min mammas matrum. Det finns människor jag älskat villkorslöst. Som jag kommer att fortsätta att älska på mina egna villkor. Jag älskar mig själv, men kräver mycket tillbaka för det. Jag älskar att älska för kärleks skull. Att vara förälskad. Även om jag gärna spar på det, som en flaska riktigt dyr och fin champagne, i väntan på rätt tillfälle.
Idag är ett fint tillfälle. Idag älskar jag alla.
Skål på er! <3
f: Scarlett Johansson for Moët & Chandon Champagne
(via:audreyhepburncomplex)

we don't sleep when the sun goes down. we don't waste no precious time.

Om inspiration och var man finner den. Det är den klassiska och outtröttliga frågan som ställs till den som skapar. Det är något jag grubblar mig matt över när jag blir hänförd av konst. Som om jag bara lyckades klura ut det skulle jag kunna exploatera samma källa. Jag finner det helt fantastiskt fascinerande. Hur man kan ta något rått och oarbetat och göra det vackert genom att ge det liv, ett namn och en historia.
Intryck -->
minnen, erfarenheter, värderingar-->utlopp.
Vad är det som gör själlösa sakers ursprung så fängslande? Relationer! Objektets relationer till sin miljö och sin skapare, skaparens relation till sin värld. Det är det som är vackert! Vägen genom en annan människas nerver, nervcentra och medvetande. Det kan inte bli annat än unikt. Exempelvis så är nätet av blodkärl som sköter blodförsörjningen till näthinnan unikt för varje människa. Och av ca 130 miljoner receptorer i näthinnan, finns det bara omkring 1,2 miljoner nervtrådar i synnerven. Redan i den biologiska processen av att uppfatta något som inspirerande rensas en hel del data bort innan vi ens uppfattar den. Oddsen är alltså låga att det som inspirerar dig skulle inspirera även mig. Men det skadar ju såklart inte att fråga.RSS 2.0